توانا مگ

تفاوت پسته اکبری و احمدآقایی در چیست؟

تفاوت پسته اکبری و احمدآقایی چیست؟

پرمصرف‌ترین و محبوب‌ترین آجیل در بین ایرانیان پسته است که انواع مختلفی دارد، برای مثال اکثر افراد تفاوت پسته اکبری و احمدآقایی را نمی‌دانند. پسته به عنوان منبعی غنی از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صنایع غذایی مختلف نیز کاربرد دارد. طعم و کیفیت مطلوب پسته ایرانی باعث شده کشور ما به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده، مصرف کننده و صادر کننده پسته در جهان شناخته شود.

در بسیاری از مناطق ایران از استان تهران گرفته تا سیستان و بلوچستان، خراسان، کرمان و سمنان پسته کشت می‌شود اما مرغوب‌ترین پسته در استان کرمان و شهر رفسنجان یافت می‌شود. شهر رفسنجان با آب‌وهوایی معتدل می‌تواند انواع پسته‌های مختلف را در خود پرورش دهد. در ادامه به بررسی تفاوت‌های پسته اکبری و احمدآقایی می‌پردازیم پس با ما همراه باشید.

تفاوت پسته اکبری و احمدآقایی

بدون شک، بهترین پسته‌ها در باغ‌های پسته‌ی رفسنجان قابل برداشت هستند. عموماً در رفسنجان دو نوع پسته با نام اکبری و احمدآقایی کشت می‌شوند. این دو نوع پسته از نظر شکل، طعم و حتی ظاهر درخت‌هایشان تفاوت‌هایی دارند. در ادامه به بررسی تفاوت‌های پسته احمد آقایی با پسته‌ی اکبری می‌پردازیم تا برای خرید پسته اطلاعات لازم در رابطه با این دو نوع پسته‌ی معروف را داشته باشید.

تفاوت شکل ظاهری پسته اکبری و احمدآقایی

خوب است بدانید که پسته احمدآقایی از نظر ظاهری شباهت‌هایی با پسته اکبری دارد. هر دو نوع پسته، فرم کشیده‌ای دارند اما در مقایسه با پسته اکبری، کشیدگی پسته احمدآقایی کمتر است. از تفاوت پسته اکبری و احمدآقایی می‌توان به نوع شکاف پوسته سخت آن‌ها نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه نان باگت در خانه

در پسته اکبری، شکاف پوسته ظاهری کاملاً متقارن بوده اما پوسته پسته احمدآقایی دارای شکافی نامتقارن است. در واقع یک سمت پوسته در پسته احمدآقایی به صورت صاف و قائم قرار گرفته و طرف دیگر پوسته بیشتر باز شده است. هر دو نوع پسته از میزان خندانی بالایی برخوردار هستند و هردو طرفداران خاص خود را دارند. پیشنهاد می‌کنیم حتما هر دو نوع این پسته را خریداری و مصرف نمایید تا با توجه به ذائقه‌ی خود پسته‌ی مورد علاقتان را بیابید!

در صورت تمایل برای مشاهده‌ی قیمت و یا خرید پسته احمد آقایی کلیک کنید.

عکس پسته در ظرف

 

تفاوت رنگ در پسته اکبری و احمدآقایی

یکی دیگر از تفاوت‌های مهم بین پسته اکبری و احمدآقایی، رنگ مغز پسته است. مغز پسته احمدآقایی معمولاً به رنگ یشمی و قرمز است در حالی که رنگ مغز پسته اکبری معمولاً بنفش، قهوه‌ای یا سبز است. رنگ پوسته سخت پسته احمدآقایی با پسته اکبری تفاوت چشمگیری نداشته و هر دو به رنگ کرم روشن تا استخوانی یافت می‌شوند.

وزن، تعداد و ابعاد از جمله تفاوت پسته اکبری و احمدآقایی

تفاوت پسته اکبری و احمدآقایی در تعداد پسته با توجه به وزن نیز به چشم می‌خورد. تمام بار یک محصول پسته دارای مشخصات و شکل تقریبا یکسانی است اما به طور کلی می‌توان گفت وزن هر پسته خشک اکبری 0.75 گرم و وزن هر پسته خشک احمدآقایی 1.45 گرم است. در هر کیلو پسته اکبری 800 الی 900 پسته و در هر کیلو پسته احمدآقایی 700 تا 800 پسته وجود دارد. سایز پسته اکبری و احمدآقایی تقریباً یکسان بوده و چیزی بین 1.5 تا 1.7 میلی‌متری مربع است. به طور کلی به عنوان نتیجه‌گیری در رابطه با خرید و قیمت پسته می‌توان گفت خرید پسته اکبری مقداری به صرفه‌تر خواهد بود!

بیشتر بخوانید:  معرفی انواع آلو برای پخت غذا + خواص آن‌ها

تفاوت درخت پسته اکبری و احمدآقایی

نهال پسته اکبری دارای برگ‌های بیشتری نسبت به سایر درخت‌های پسته است. مقاومت و استحکام نهال پسته‌ی اکبری نسبت به سایر درخت‌های پسته کمتر است و به همین دلیل به راحتی آفت زده می‌شود و باغدارانی که درختان پسته اکبری را پرورش می‌دهند همواره با مسئله‌ی آفت زدگی مواجه هستند و با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. البته امروزه با پیشرفت‌های زیادی که در حوزه مهندسی کشاورزی صورت گرفته، راه‌های مختلف و نوینی برای مقابله و ریشه کن کردن آفت ها ابداع شده است که باغداران می توانند از آن ها بهره گیرند.

در مقابل، درخت پسته احمدآقایی از جمله گیاهان با رشد کم یا متوسط است اما به دلیل مقاومت قابل توجه در مقابل شرایط مختلف محیطی بسیار بیشتر از پسته اکبری مورد توجه باغداران قرار دارد. برگ‌های این درخت کوچک هستند و حدود ۶۰٪ آن‌ها به صورت سه برگچه‌ای رشد می‌کنند. شکل برگچه انتهایی نیز تخم‌مرغی و بزرگ‌تر از برگ‌های جانبی است.

درست است که زمان برداشت پسته اکبری و احمد آقایی با توجه به میزان رسیدگی به درخت و همچنین طبیعت محصول، متفاوت است اما می‌توان گفت از جمله مهم‌ترین تفاوت‌های پسته اکبری و احمدآقایی این است که درختان پسته اکبری امکان برداشت هر ساله را ندارند، هرچند که درخت پسته اکبری زمانی که به بار بنشیند، می‌تواند از نظر اقتصادی بسیار ارزشمند و سودآور باشد.

برخلاف درخت پسته اکبری، درخت پسته احمدآقایی زودبازده بوده و زمان گلدهی آن هرساله بین ۴ تا ۱۲ فروردین است. جالب است بدانید که یک درخت ۱۵ساله احمدآقایی به طور متوسط ۲۰ کیلوگرم بار می‌دهد. لازم به ذکر است که نژاد پسته اکبری به دوره سرمای ویژه نیز نیاز دارد در غیر این صورت فرایند محصول دادن آن چندان خوب نخواهد بود.

بیشتر بخوانید:  انواع شکلات در صنعت شیرینی پزی

تصویر پسته

تفاوت قیمت پسته اکبری و احمدآقایی

با یک مقایسه ساده در بازار آجیل و خشکبار کشور به راحتی متوجه می‌شویم که قیمت پسته اکبری نسبت به قیمت پسته احمدآقایی کمی بالاتر است. البته شما می‌توانید این بررسی را به صورت آنلاین از سایت آجیل و خشکبار توانا نیز انجام دهید و تفاوت قیمت پسته اکبری و پسته احمدآقایی و همچنین انواع پسته‌های دیگر را به راحتی انجام دهید.

به طور کلی باید بگوییم که دیر به محصول رسیدن، شرایط نگهداری خاص‌تر، خوش‌فرم‌تر بودن و برداشت غیر متوالی (هر سال نمی‌توان برداشت کرد) باعث شده است که قیمت نهایی پسته اکبری از پسته ی احمد آقایی بالاتر باشد.

جمع بندی

طعم مطلوب و خواص سرشار پسته باعث شده از سرتاسر دنیا طرفدار پیدا کند. ایران به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده پسته با ارائه محصولاتی باکیفیت از باغ‌های پسته در این حوزه فعال است. در این صفحه از فروشگاه توانا به مقایسه و بررسی تفاوت‌های دو نوع از بهترین پسته‌های کشور پرداختیم.

در نهایت می‌توان گفت که قیمت، وزن، تعداد، رنگ، نحوه نگهداری از درخت و مدت زمان برداشت از جمله مهم ترین تفاوت‌های پسته اکبری و احمدآقایی هستند. با دانستن این تفاوت‌ها راحت‌تر می‌توانید پسته اکبری و احمدآقایی را تشخیص داده و محصول مورد نیاز خود را انتخاب و خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

30 + = 40