توانا مگ

آشنایی با انواع قالب های ژله و ویژگی‌های آن‌ها

آشنایی با انواع قالب های ژله و ویژگی‌های آن‌ها

اگر در بازار به فروشگاه‌های مختلف لوازم قنادی و خانگی مراجعه کرده باشید، حتماً دیده‌اید که قالب های ژله همانند سایر لوازم قنادی در انواع مختلف مدل‌ها در بازار موجود هستند. گاهی اوقات این تنوع باعث می‌شود تا مشتریان هنگام خرید دچار سردرگمی شوند و نتوانند به راحتی مدل دلخواه خود را پیدا کنند. یکی از بهترین راهکارها برای افزایش اشتها و زیبایی سفره، تهیه ژله‌های خوشمزه در رنگ‌ها و طعم‌های گوناگون است. با استفاده از انواع مختلف قالب‌ ژله می‌توان سفره‌ای زیبا برای خانواده یا مهمانان به وجود آورد. در ادامه این راهنما قصد داریم با انواع مختلف قالب‌های مناسب ژله و ویژگی‌های هر کدام به طور مجزا آشنا شویم. با ما همراه باشید.

 

معرفی قالب های ژله: قالب ژله پلاستیکی

قالب پلاستیکی ساده‌ترین نوع قالبی است که برای تهیه ژله از آن استفاده می‌شود. این نوع از قالب های ژله از قیمت بسیار مناسبی برخوردار بوده و تنها برای دسرهایی که داخل یخچال آماده می‌شوند قابل استفاده هستند. توجه داشته باشید که از قالب‌های پلاستیکی نمی‌توان در فر استفاده کرد. ناگفته نماند که قالب‌های پلاستیکی در مدل‌های مختلف با رنگ‌بندی‌ متنوع در بازار موجود می‌باشند.

 

طرز کار با قالب پلاستیکی

به منظور استفاده از قالب‌های پلاستیکی در ابتدا باید آن‌ها را کمی چرب کرده و پس از این که دمای ژله کم شد مواد مورد نظر را در قالب پلاستیکی بریزید. سپس کمی منتظر بمانید تا مواد در قالب اصطلاحاً خودش را ببندد. پس از این که ژله کمی حالت گرفت، با کمک چاقو یا انگشت اطراف ژله را بر روی لبه‌های قالب آزاد کنید. با انجام این کار در واقع اجازه نفوذ هوا به داخل قالب را دادید که این موضوع باعث می‌شود هنگام سرو، ژله به راحتی از قالب جدا شود.

 

علاوه بر این، می‌توانید پیش از این که ژله را از قالب جدا کنید آن را درون آب گرم قرار دهید. توصیه می‌شود که درون قالب پلاستیکی ژله داغ نریزید؛ چرا که این کار اولاً از لحاظ بهداشتی صحیح نبوده و ثانیاً سبب آزاد شدن مواد شیمیایی پلاستیک و ورود آن به بافت ژله می‌شود.

 

معرفی قالب های ژله: قالب سیلیکونی

قالب‌های سیلیکونی در مقایسه با قالب‌های پلاستیکی انعطاف‌پذیرتر هستند؛ در نتیجه کار با این نوع از قالب‌ها کمی سخت بوده و نیاز به تجربه دارد. قیمت قالب‌های سیلیکونی در مقایسه با قالب‌های پلاستیکی و آلومینیومی بالاتر است. این نوع از قالب‌ها را می‌توان علاوه بر یخچال در طبقه وسط فر نیز قرار داد. به منظور تهیه ژله با استفاده از قالب‌های سیلیکونی بهتر است که ژله را غلیظ‌تر در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید:  راهنمای خرید خامه قنادی + معرفی انواع خامه قنادی

 

طرز کار با قالب سیلیکونی

معمولاً کار با قالب‌های سیلیکونی نسبت به قالب‌های دیگر کمی سخت‌تر است. به منظور خارج کردن ژله از این نوع قالب‌ها ابتدا باید دور قالب را با چاقو آزاد کرده و بعد ژله یا دسر را برگردانید. از آن‌جایی که این قالب‌ها انعطاف‌پذیر بوده و حالت ژله‌ای دارند، بهتر است که پیش از جدا کردن ژله زیر آن یک بشقاب قرار دهید. برای برگرداندن ژله از قالب‌های سیلیکونی روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد:

  • قالب را شکرپاشی کرده و به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید. سپس ژله خنک را درون آن بریزید.
  • قالب را چند ثانیه در آب گرم قرار دهید.
  • قالب را در یک ظرف مناسب برگردانید و روی آن را با باد سشوار گرم کنید تا ژله با کمک حرارت سشوار راحت‌تر از قالب جدا شود.
  • قالب را چرب کنید.

 

قالب ژله: قالب آلومینیومی

یکی دیگر از انواع قالب های ژله، قالب آلومینیومی است که کار کردن با آن بسیار راحت می‌باشد. قالب‌های آلومینیومی برای تهیه انواع کیک‌ها، ژله‌ها و دسرهای ژلاتینی مناسب هستند. این نوع از قالب‌ها را می‌توان علاوه بر یخچال، در فر نیز قرار داد. لازم به ذکر است که تنوع طرح قالب‌های آلومینیومی در مقایسه با سایر قالب‌ها محدودتر می‌باشد.

 

طرز کار با قالب آلومینیومی

طرز کار با قالب‌های آلومینیومی نیز تقریباً مشابه قالب‌های پلاستیکی و سیلیکونی است. برای خارج کردن ژله از این قالب‌ها ابتدا باید اطراف ژله را آزاد کرده، قالب را چند ثانیه در آب گرم قرار داده و بعد ژله را از آن خارج کنید. قالب‌های آلومینیومی برخلاف پلاستیکی و سیلیکونی نیازی به چرب کردن ندارند. توجه داشته باشید که گرما در این نوع از قالب‌ها سریع‌تر منتقل می‌شود؛ در نتیجه بهتر است که ژله را بیش از اندازه رقیق در نظر نگیرید.

 

معرفی قالب های ژله: قالب تفلون

قالب‌های تفلون در انواع طرح‌های مختلف در بازار موجود هستند. این نوع از قالب‌ها در مقایسه با قالب‌های چدنی از مرغوبیت و قیمت کمتری برخوردارند اما نسبت به سایر قالب‌ها قیمت آن‌ها بیشتر است. از قالب‌های تفلون می‌توان در یخچال و فر استفاده کرد. این قالب‌ها با درجات کیفی مختلفی تولید می‌شوند؛ در نتیجه بهتر است هنگام خرید از فروشنده قالب تفلون با بالاترین کیفیت را درخواست کنید.

بیشتر بخوانید:  با صبحانه نخوردن کودکان قبل از مدرسه چه کنیم؟

 

طرز کار با قالب تفلون

به منظور تهیه ژله به کمک قالب تفلون نیز می‌توانید ابتدا کمی قالب را چرب کرده و مواد ژله را درون آن بریزید و پس از بستن مواد اطرافش را آزاد کرده و بعد آن را برگردانید. اگر قالب تفلون را از قبل چرب کرده‌اید، برای خارج کردن ژله معمولاً دیگر نیازی به قرار دادن قالب در آب گرم نخواهد بود.

 

معرفی انواع قالب ژله: قالب چدن

گران‌ترین و در عین حال مرغوب‌ترین قالب از بین قالب های ژله، قالب‌های چدنی هستند که از لحاظ وزن نیز در مقایسه با سایر قالب‌ها سنگین‌تر می‌باشند. از این نوع قالب‌ها می‌توان علاوه بر ژله، برای تهیه انواع مختلف کیک‌ها، برنج، و دسرها نیز استفاده کرد. ناگفته نماند که این قالب‌ها در بازار محدودتر هستند و برای خرید آن‌ها لازم است که کمی بیشتر در بازار بگردید.

 

طرز کار با قالب چدن

همانند سایر قالب‌ها می‌توانید برای خارج کردن ژله از قالب چدن ابتدا اطراف آن را با استفاده از چاقو کمی آزاد کرده، قالب را چند ثانیه درون آب گرم قرار داده و بعد آن را برگردانید. چنانچه قالب چدنی زاویه‌دار و طرح‌دار بود، می‌توانید برای اطمینان بیشتر از این که ژله سالم از آن خارج می‌شود، قالب را پیش از ریختن مواد ژله کمی چرب کنید.

 

انواع قالب های ژله: قالب کمربندی

قالب‌های کمربندی جزو معروف‌ترین و پرکاربردترین قالب‌ها در این حرفه محسوب می‌شوند که طرفداران زیادی دارند. این نوع از قالب های ژله در جنس‌های چدن و تفلون در بازار موجود هستند که می‌توان از آن‌ها علاوه بر ژله، برای تهیه چیزکیک‌ها، موس کیک‌ها و انواع مختلف کیک‌های دیگر نیز استفاده کرد. قالب‌های کمربندی را می‌توان در اندازه و شکل‌های مختلف در فروشگاه‌ لوازم قنادی خریداری نمود. ناگفته نماند که با در نظر گرفتن جنس قالب‌های کمربندی، قیمت آن‌ها متغیر است. اگر از این قالب‌ها برای تهیه ژله استفاده می‌کنید، بهتر است که پایه کیک یا بیسکویت را در نظر داشته باشید؛ چرا که ساختار این قالب‌ها به گونه‌ای بوده که در صورت ریختن مایع مستقیم امکان خروج مواد از درزهای آن وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:  8 مورد از روش‌های تشخیص آجیل خوب از بد

 

طرز کار با قالب کمربندی

به منظور استفاده از قالب‌های کمربندی برای تهیه دسرهای ژلاتینی بر پایه بیسکویت یا کیک بهتر است که ابتدا کف قالب و دیواره‌های آن را چرب کرده و از کاغذ روغنی نیز استفاده کنید. پس از این که مواد دسر حالت گرفت و آماده شد تنها کافی است که کمربند قالب را باز کرده و دسر را به راحتی از دیواره‌های آن جدا کنید.

 

انواع مختلف قالب ژله: قالب پیرکس

یکی دیگر از قالب های ژله، قالب پیرکس است که به طور معمول برای ژله‌های تزریقی یا ژله‌هایی که قرار است در نهایت در همان ظرف سرو شوند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

طرز کار با قالب‌ پیرکس

معمولاً خارج کردن ژله از این نوع قالب‌ها کمی سخت است. بهتر است که پیش از تهیه ژله قالب را کمی چرب کنید؛ البته نه آن قدر که روغن از آن بچکد! برای خارج کردن ژله از این قالب تنها کافی است که اطراف آن را با چاقو آزاد کرده و قالب را در آب گرم قرار دهید. سپس قالب را کمی تکان دهید. اگر ژله به حرکت درآمد به معنای آن است که آزاد شده و می‌توان آن را برگرداند. قالب‌های پیرکس در مقایسه با سایر قالب‌ها لازم است که مدت زمان بیشتری در آب گرم قرار گیرند؛ چرا که گرما در این نوع قالب‌ها دیرتر انتقال پیدا می‌کند.

 

سخن پایانی

در این راهنما با انواع مختلف قالب های ژله و ویژگی‌ها و طرز کار با آن‌ها آشنا شدیم. برای تهیه ژله و دسرهای ژلاتینی می‌توان از انواع مختلف قالب‌های معرفی شده در این مقاله استفاده کرد. توجه داشته باشید که برای خارج کردن ژله از انواع قالب‌ها نباید عجله کنید. مهم‌ترین قسمت تهیه ژله نحوه برگرداندن آن است. اگر در این مرحله از کار عجله کنید، حالت ژله خراب شده و زیبایی خود را از دست می‌دهد. قالب‌ های ژله سیلیکونی در مقایسه با سایر قالب‌ها از انعطاف‌پذیری بیشتری برخوردار هستند و به تبع کار با آن‌ها کمی دشوار است. اگر در تهیه ژله مبتدی هستید و هنوز تجربه کار با قالب‌های سیلیکونی را ندارید پیشنهاد ما این است که یک قالب دیگر مثل قالب پلاستیکی را انتخاب کنید. اما چنانچه قصد دارید که از قالب‌های سیلیکونی برای تهیه ژله استفاده کنید توصیه می‌شود که محکم‌ترین آن‌ها را برای انجام این کار خریداری نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 77 = 79