توانا مگ

کاربرد جوزهندی در غذا چیست و در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟

کاربرد جوزهندی در غذا چیست و در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟

کاربرد جوزهندی در غذا این است که شما می‌توانید با استفاده از آن در آشپزی به طعم و عطر غذاهای خود اضافه کنید. کاربرد جوزهندی این است که از ترکیب جوزهندی با سایر ادویه‌ها برای پخت غذاهای مختلف استفاده می‌شود. این ادویه رایحه‌ای تند و متمایز و همین‌طور طعمی گرم و کمی شیرین دارد که از آن برای طعم‌دادن به انواع غذاها، شیرینی‌ها، پودینگ‌ها، سیب زمینی، گوشت، سوسیس، سس‌ها، سبزیجات و حتی انواع نوشیدنی نیز استفاده می‌کنند.

این ادویه برای تهیه دمنوش نیز کاربرد دارد. می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری از آن را در لیوان با  آب ترکیب کنید و در روز، یک ‌لیوان بنوشید اما باید به این موضوع توجه کنید که استفاده از دوز بیشتر از 120 میلی‌گرم جوزهندی باعث مسمومیت و همچنین حالت تهوع می‌شود. کاربرد جوزهندی بسیار است که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

کاربرد جوزهندی در غذا

می توان درحین پختن خورش لوبیا علاوه‌بر ادویه‌های دیگری که در این خورش می‌ریزید، مقدارکمی نیز پودر جوز هندی به آن اضافه کرد. همچنین برای خوش‌طعم‌کردن خورش قیمه هم از کمی پودر جوز هندی استفاده می‌شود زیرا ادویه جوزهندی از آن دسته ادویه‌هایی است که علاه‌بر این‌که عطر خاصی به خورش شما می‌دهد طعم غذا را نیز بسیار لذیذ و شگفت‌انگیز می‌کند.

دیگر کاربرد جوزهندی در غذای هویج پلو است. درحین پختن هویج‌پلو، کافی است فقط یک تکه کوچکی از جوزهندی را به‌صورت ریز رنده کنید و هنگام دم‌گذاشتن آن را به غذا اضافه کنید تا غذای شما طعم لذیذتری بگیرد. شما می‌توانید برای تغییردادن و بهترکردن طعم مواد فلافل، به خمیر فلافل، مقداری از این پودر اضافه کنید‌. مطمئن باشید فلافل شما چند برابر خوشمزه‌تر خواهد شد. در صورتی که قصد خرید این ادویه بینظیر یعنی خرید جوز هندی را دارید میتوانید به قسمت فروشگاهی سایت ما سری بزنید.

بیشتر بخوانید:  معرفی بهترین فروشگاه های لوازم قنادی در گیلان

لازانیا غذایی است که برای پختن آن در منزل نیاز به اضافه‌کردن مواد و همین‌طور ادویه‌های‌ خاص و متنوع است تا بتوان در آخر یک لازانیای عالی و موردپسند به‌دست آورد. به همین‌ دلیل شما با اضافه‌کردن مقداری جوزهندی به این غذا می‌توانید آن لازانیای خوش‌طعم و مورد پسند را تهیه کنید.

با توجه به کاربرد جوزهندی در غذا، جوزهندی دارای عطر و طعم ملایمی است که به همین‌علت به‌راحتی در بسیاری از غذاهای ایرانی مثل  خورش قیمه، خورش بادمجان، خورش فسنجان، خورش بامیه، زرشک پلو با مرغ، خوراک مرغ، انواع کوکو، کوکوی سیب زمینی، کوکوی کدو، عدس پلو، کلم پلوی شیرازی و همچنین بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه‌بر تمام غذاهایی که تا الان به آن‌ها اشاره کردیم، این ادویه در غذاهای فانتزی مانند انواع استیک‌های گوشت یا مرغ، شنیسل مرغ، پیتزا  و همین‌طور همبرگر نیز کاربرد دارد و طعم و عطر این غذاها را چند برابر لذیذتر و منحصربه‌فرد می‌کند.

تصویر جوزهندی-کاربرد جوزهندی در غذا

جوزهندی چیست؟

جوزهندی یکی از ادویه‌های بسیار مهم و محبوب جهان است و بیشتر مردم از آن در غذاها، شیرینی‌ها و همچنین نوشیدنی‌های خود می‌ریزند. جوزهندی از درخت بویا به‌دست می‌آید. درحال‌حاضر درخت بویا در مناطق گرم و مرطوب مانند هندوستان، سریلانکا، برزیل و جزایر آنتیل کاشته می‌شود. جوزهندی ظاهری تخم‌مرغی شکل، قهوه‌ای رنگ و پوستی سخت مانند گردو دارد که درون آن پوست سخت دانه‌ جوزهندی قرار دارد. دانه‌ی این گیاه برای طعم و عطردادن به انواع متنوع غذاها استفاده می‌شود.

طبق کاربرد جوزهندی در غذا، از دانه این گیاه معطر به‌صورت پودرشده استفاده می‌کنند که این‌ کار به 2 روش صورت می‌گیرد. بعضی از افراد پوست آن را می‌شکنند و مغز آن را رنده می‌کنند و گاهی وقت‌ها آن را با استفاده از آسیاب‌دستی خرد می‌کنند اما در بیشتر اوقات جوزهندی به‌طورعادی پودر می‌شود. این ادویه یکی از ادویه‌های بسیار کاربردی با خواص‌های بسیار زیاد است که در ادامه مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید:  معروف‌ترین ادویه‌های جهان را بشناسید

کاربرد جوزهندی در غذا

خواص جوزهندی

با توجه به کاربرد جوزهندی در غذا، این ادویه‌ محبوب دارای خواص‌ بسیار است. یکی از خواص آن این است که به‌دلیل غنی‌بودن از املاح معدنی مثل آهن، کلسیم و پتاسیم به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. می‌توان برای کاهش علائم آلرژی هم از جوزهندی استفاده کرد. برای حفظ سلامت بسیار کاربرد دارد زیرا مثل میخک، جوزهندی نیز ترکیبی  به نام (یوجینول) دارد، به همین‌ علت برای قلب بسیار مفید است. در چین توصیه‌شده که برای رفع معده درد، التهاب و همین‌طور سوءهاضمه می‌توانید ۳ تا ۵ قطره روغن جوزهندی با یک قاشق غذاخوری عسل به‌طور ناشتا میل کنید.

این ادویه برای تقویت‌کردن ذهن بسیار مفید است و همین‌طور سبب افزایش گردش خون در بدن شما می‌شود. از جوزهندی می‌توان برای بی‌نظمی و درد قاعدگی نیز استفاده کرد. روغن جوزهندی و ترکیبات آن سرفه را تسلی می‌دهد و علاه‌بر آن برای درمان سرماخوردگی نیز  بسیار مناسب است. شما با استفاده از جوزهندی و همین‌طور ماساژ با روغن آن می‌توانید التهابات و همچنین دردهای مفصلی و رماتیسمی را درمان کنید. این ادویه حتی برای درمان‌کردن آسم نیز کاربرد دارد و با استفاده از آن می‌توان افسردگی و اضطراب را رفع کرد.

جمع بندی

کاربرد جوزهندی در غذا بسیار است که همین این امکان را به شما می‌دهد تا برای خوش‌عطر و طعم‌کردن بیشتر غذاهای خود از آن استفاده کنید زیرا ادویه‌ها به‌گونه‌ای کلید اسرار خوشمزگی غذاها محسوب می‌شوند که با استفاده به اندازه از انواع آن‌ها  می‌توان غذاها را اشتها برانگیزتر کرد. هر ادویه، طعم  و کاربرد مختص به خود را دارد و همچنین  میزان استفاده از هر ادویه نیز در غذا متفاوت است. جوزهندی نیز خواص‌ بسیاری دارد که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد و شما با خرید این محصول از فروشگاه توانا و فقط با استفاده از مقدار کمی از آن در غذاهای خود می‌توانید متوجه کاربرد جوزهندی شوید.

بیشتر بخوانید:  ده مورد از مهم‌ترین خواص پسته برای زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.