توانا مگ

انواع خرما کدام‌اند؟ معرفی 10 نوع خرما

تصویر خرما درون ظرف

خرما یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی‌ها به شمار می‌آید که تقریباً همه افراد به آن علاقه دارند. یکی از موارد بسیار مهم در مورد این خوراکی شیرین، خواص بی‌شمار آن است. خرما انواع مختلفی دارد و این تنوع در خواص آن‌ نیز کمی تغییر ایجاد می‌کند. به همین جهت بهتر است بدانید که انواع خرما کدام‌اند و هر یک چه ویژگی دارند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید حدود 200 نوع خرما در سراسر جهان وجود دارد. بااین‌حال فقط نام برخی از آن‌ها را شنیده‌اید و فقط طعم چند نمونه از آن‌ها چشیده‌اید.

خرماها به چهار صورت در بازار وجود دارند که شامل خرما خارک (نارس)، خرما نیمه رسیده، خرما رسیده و خرما خشک می‌شوند. هر یک از این خرماها طرفداران خاص خود را دارند و خواص متعددی را شامل می‌شوند. برخی از بهترین خرماها در سطح جهان، در ایران کشت می‌شوند و سپس به سایر کشورها صادر می‌شوند.

انواع خرما کدام‌اند و چه ویژگی‌هایی دارند؟

هر نوع خرما دارای ویژگی‌های ظاهری و خواص مخصوص به خود است. با توجه به اینکه تنوع خرما بسیار زیاد است، می‌توان چند نمونه از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین آن‌ها را در بازار بررسی نمود:

1. خرما خارک

منظور از خرما خارک همان خرما نارس است. این محصول از طعمی شیرین و گس برخوردار است. به‌طور معمول رنگ این نوع خرما زرد است. طعم تازه و خاص آن باعث شده تا برای بسیاری از افراد محبوب باشد. همچنین نارس بودن آن باعث شده که این خرما بسیار نرم باشد.  ‌

2. خرما خشک

خرما خشک یا به‌طور طبیعی برداشت می‌شود و یا با استفاده از روش‌های خشک‌کردن به دست می‌آید. معمولاً آخرین مرحله برداشت خرما زمانی است که این محصول مغذی، از حالت تر بودن به حالت خشک تغییر پیدا می‌کند. خرما خشک رایج‌ترین نوع خرما در سراسر جهان به شمار می‌آید. ماندگاری 18 تا ۲۴ماهه این خرما سبب محبوبیت آن شده است.

بیشتر بخوانید:  کاهش علائم یائسگی با درمان های خانگی

3. خرما مضافتی

تصویر خرما درون ظرف

در ادامه مبحث انواع خرما کدام‌اند، باید به خرما مضافتی اشاره نمود. می‌توان گفت خرما مضافتی از معروف‌ترین خرماها به شمار می‌آید. این خرما از پوستی صاف و براق برخوردار است. بیشترین دلیل محبوبیت این نوع خرما، ظاهر زیبای آن است. در واقع نامگذاری این خرما به دلیل همین زیبایی ظاهری صورت گرفته است. جذابیت ظاهری این نوع خرما باعث شده تا گزینه‌ای مناسب برای استفاده از مضافت و یا همان ضیافت‌ها باشد. این خرما سرشار از مواد مغذی و ویتامین است به همین دلیل در ساخت فراورده‌هایی همچون شیره خرما، روغن خرما، سرکه خرما، خمیر خرما و چیپس خرما کاربرد دارد. بیشترین میزان کاشت این خرما در شهر بم انجام می‌شود.

4. خرما پیارم

خرما پیارم یکی از خرماهای صادراتی ایران به شمار می‌آید که قیمت نسبتا بالایی هم دارد. این خرما درشت و گوشتی بوده و از ماندگاری بالایی برخوردار است. پوست این خرما نازک بوده و به‌طور کامل به گوشت آن چسبیده است. مصرف این خرما برای بهبود دیابت، افزایش انرژی، سلامت بهداشت و دندان، سلامت دستگاه گوارش، کاهش کلسترول بد، تقویت قوای جنسی مردان، بهبود عملکرد سیستم عصبی و جلوگیری از آلزایمر بسیار مفید است.

5. خرما زاهدی

یکی از محبوب‌ترین خرماهای صادراتی ایران، خرما زاهدی است. این خرما از رنگ روشنی برخوردار است که بارز‌ترین ویژگی آن محسوب می‌شود. خرما زاهدی ظاهری تخم‌مرغی یا بیضی‌شکل داشته و به‌صورت نیمه‌خشک و خارک مصرف می‌شود. معمولاً این خرما در استان‌های کرمانشاه، فارس، خوزستان و بوشهر کشت می‌شود.

6. خرما برحی

در پاسخ به سوال انواع خرما کدام‌اند نمی‌توان از خرما برحی نام نبرد. معمولاً این خرما در زمان خارک برداشت می‌شود و رنگ زرد مایل به قهوه‌ای دارد. طبع گرم و قند طبیعی ازجمله ویژگی‌های این محصول هستند. به همین دلیل می‌توان آن را جایگزین شکر نمود. مصرف این خرما برای ورزشکاران سبب تأمین انرژی و تقویت عضلات آن‌ها می‌شود. پوست خرما برحی ضخیم و صاف است. از لحاظ ارزش غذایی نیز سرشار از ویتامین B6 است.

بیشتر بخوانید:  خوشمزه‌ترین دسرها رو به کمک آجیل درست کن!

7. خرما خاصویی

یکی از مشهورترین خرماهای تولید ایران، خرما خاصویی است. باکیفیت‌ترین نوع آن نیز در بوشهر کشت می‌شود‌. این خرما از ظاهری گرد و ابعاد کوچکی برخوردار است. میزان شیرینی این خرما باعث می‌شود تا جایگزین مناسبی برای قند و شکر باشد. این خرما سرشار از فیبر، منگنز، سلنیوم، ویتامین K، منیزیم و مس است. رنگ این خرما قهوه‌ای روشن بوده و بسیار کمیاب است.

تصویر خرما درون ظرف

8. خرما کبکاب

این خرما جزء خرماهای تر به شمار می‌آید که رنگ آن قهوه‌ای تیره تا مشکی است‌. خرما کبکاب مختص استان بوشهر است. با توجه به اینکه خارک خرما کبکاب طعم بسیار گسی دارد، معمولاً از آن استفاده نمی‌کنند. ازاین‌رو بیشتر به‌طور خشک مورداستفاده قرار می‌گیرد.

9. خرما دگلت نور

خرما دگلت نور یکی از مهم‌ترین خرماهای تجاری در دنیا محسوب می‌شود‌. بیشترین میزان مصرف این نوع خرما به جوامع عربی اختصاص دارد. این خرما بومی عراق است. البته در مناطق مرکزی استان خوزستان نیز این خرما کشت می‌شود.

10. خرما کلوته

در ادامه انواع خرما کدام‌اند باید به خرما کلوته نیز اشاره نمود. این خرما از انواع خرما مرطوب و تر ایرانی به شمار می‌آید. ظاهر این خرما به خرما مضافتی شبیه است و ابعاد درشتی دارد. خرما کلوته بیشتر در جیرفت و روستاهای اطراف آن کشت می‌شود.

همان‌طور که اشاره شد خرما تنوع بسیاری دارد و به دلیل ارزش غذایی و فواید بسیاری که برای بدن دارد از اهمیت فراوانی برخوردار است. آشنایی با انواع آن موجب می‌شود تا بتوانید خرید بهتری را تجربه نمایید و از مصرف خرما لذت ببرید. خرمای شکر، خرمای هلیله، خرمای خضراوی، کلوته، خدر، کلوته، خرما دیری و ربی از دیگر انواع خرما هستند که هر یک ویژگی‌های خاصی دارند. خواص بی‌شمار این میوه باعث شده تا محبوبیت زیادی داشته باشد و در تهیه بسیاری از غذاها و شیرینی‌ها مورداستفاده قرار بگیرد. همچنین شیره خرما یکی از مهمترین فراورده‌های این محصول است که طعمی بسیار جذاب داشته و البته خواص بسیار زیادی هم دارد.

بیشتر بخوانید:  مفیدترین کاربردهای زنجبیل در غذا که نمیدانستید!

اگر به دنبال مرجعی معتبر برای تهیه انواع خرما هستید، می‌توانید به فروشگاه آجیل و خشکبار توانا اعتماد کنید. تمامی خرماهای موجود در این فروشگاه تازه بوده و کیفیت بسیار بالایی دارند. همچنین این خرماها با قیمتی مناسب به شما ارائه می‌شوند. بدین ترتیب می‌توانید با خاطری آسوده سفارشات خود را در این فروشگاه ثبت نموده و در کمترین زمان ممکن آن را تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.