توانا مگ

انواع قالب شکلات کدام است؟ + نحوه استفاده

انواع قالب شکلات کدام است؟ تصویر شکلات

شکلات یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین تنقلات در جهان است. این خوراکی‌ خوشمزه در طرح‌ها و طعم‌های مختلف تولید می‌شود و عضو ثابت جشن‌ها، مهمانی‌ها، اعیاد و مراسم‌های مختلف است. به دلیل محبوبیت این خوراکی عده زیادی تمایل دارند که طرز تهیه آن را یاد بگیرند. برای تهیه شکلات نیاز به ابزار و تجهیزات خاصی نیست؛ شاید مهم‌ترین و تنها ابزار لازم برای تهیه شکلات، قالب آن باشد. حال شاید بخواهید بدانید که انواع قالب شکلات کدام است؟ و نحوه استفاده از آن چگونه می‌باشد؟

انواع مختلفی از قالب‌ها در بازار وجود دارند و ممکن است جنس‌های گوناگونی نظیر سیلیکونی، فلزی و پلاستیکی داشته باشند. قالب سیلیکونی یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه شکلات است که در شکل‌های مختلف مانند قلبی، وافل، مینی، گل، پیچ‌پیچی و حروف انگلیسی به فروش می‌رسند. تهیه قالب مناسب به شما کمک می‌کند تا این خوراکی‌ خوشمزه را به زیباترین شکل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

انواع قالب شکلات کدام است؟

قالب شکلات از جنس‌های مختلفی تولید می‌شود و دانستن مزایا و معایب هر کدام از این قالب‌ها به شما در انتخاب بهترین مورد کمک می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید انواع قالب شکلات کدام است باید گفت که از نظر جنس، ۳ نوع قالب پلاستیکی، فلزی و سیلیکونی وجود دارد.

۱. قالب‌های پلاستیکی

قالب‌های پلاستیکی قیمت مناسبی دارند. این قالب‌ها به‌راحتی شسته می‌شوند و بر طعم شکلات تأثیری نمی‌گذارند. بااین‌حال، دوام و استحکام این قالب‌ها کم است و به‌راحتی شکسته می‌شوند. به همین جهت اگر می‌خواهید به‌صورت مداوم از قالب‌های پلاستیکی برای تهیه شکلات استفاده کنید، باید گفت که گزینه مناسبی نیستند. همچنین اغلب افرادی که از قالب پلاستیکی استفاده می‌کنند بر این باورند که خارج کردن شکلات از این قالب‌ها کار سختی است.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با انواع ماسوره برای تزیین کیک

۲. قالب‌های فلزی

قالب‌های فلزی برخلاف قالب‌های پلاستیکی دارای مقاومت و دوام بسیار بالایی هستند. از طرف دیگر نیز جنس فلز تغییرات دمایی را به‌خوبی منتقل می‌کند و این موضوع بر نتیجه کار تأثیر زیادی می‌گذارد. بااین‌حال، استفاده از قالب‌های فلزی با محدودیت‌هایی نیز همراه است. یکی از معایب این قالب‌ها آن است که وزن بسیاری دارند و به همین دلیل استفاده مدام از آن‌ها می‌تواند به دستان شما فشار وارد کند. به‌علاوه، فلز موجود در این قالب‌ها سبب شده است تا قیمت آن‌ها زیاد باشد.

تصویر صالب فلزی

۳. قالب‌های سیلیکونی

برای پاسخ به کسانی که می‌خواهند بدانند انواع قالب شکلات کدام است؟ + نحوه استفاده آن چگونه است باید گفت که قالب سیلیکونی یکی از بهترین  گزینه‌ها برای این کار به‌حساب می‌آید. قالب‌های سیلیکونی جنس انعطاف‌پذیری دارند که خارج کردن شکلات از قالب بسیار مهم و کارآمد است. از طرفی این قالب‌ها در انواع رنگ‌ها و طرح‌های تولید می‌شوند. این قالب‌ها شکسته نمی‌شوند و تغییرات دمایی را به‌خوبی تحمل می‌کنند. به همین دلیل قالب‌های سیلیکونی دوام بالایی دارند و برای استفاده طولانی‌مدت مناسب هستند. این قالب‌ها قیمت مناسبی دارند و به همین دلیل باتوجه‌به ویژگی‌های خاصی که دارند مقرون‌به‌صرفه هستند.

بااین‌حال، ممکن است به دلیل خاصیت ارتجاعی قالب‌های سیلیکونی شستشوی آن‌ها دشوار باشد. به‌علاوه، اگر نوع باکیفیت این قالب را تهیه نکرده باشید ممکن است با تغییرات دمایی مواد مضری را به داخل شکلات وارد کند. با این تفاسیر می‌توان ادعا کرد که قالب‌های سیلیکونی باکیفیت، هیچ عیبی ندارند و یکی از بهترین گزینه‌ها برای افرادی محسوب می‌شوند که به طور مداوم  کار تهیه شکلات را انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید:  قالب گالوانیزه چیست؟ + مزایای استفاده از آن

نحوه استفاده از قالب شکلات

برای تهیه شکلات شما پیش از هر چیزی بایستی تجهيزات و ابزارهای ضروری را تهیه کنید؛ بنابراین تهیه قالب مناسب یک اقدام حیاتی برای شماست. حال که می‌دانید  انواع قالب شکلات کدام است بهتر است با نحوه استفاده از آن نیز آشنا شوید. بایستی مواد اولیه را برای تهیه کیک فراهم و پخت شکلات را شروع کنید. برای انجام این کار ابتدا بایستی قالب تازه‌خریداری‌شده را در دمای ۱۴۰ تا ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد فرد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید. سپس آن را خارج کرده و پس از خنک کردن بشویید. این کار به این دلیل انجام می‌شود که بوی نامطبوع برخی از قالب‌ها مثل سیلیکونی از بین برود.

در مرحله بعد قالب را به‌خوبی خشک کنید؛ زیرا خیس بودن قالب موجب دانه‌دانه شدن شکلات یا به قولی حباب زدن آن می‌شود. حال می‌توانید مراحل تهیه شکلات را آغاز نمایید. ابتدا شکلات مورد نظر خود را با روش بن ماری ذوب کنید. در این روش حرارت را به‌صورت غیرمستقیم به شکلات می‌رسانید. سپس شکلات ذوب‌شده را درون قالب بریزید.

تصویر ریختن شکلات روی قالب

 

پس از تهیه این خوراکی می‌توانید از ترکیبات مختلف نظیر پودر نارگیل برای تزیین آن استفاده کنید. توجه کنید درصورتی‌که قالب شما بزرگ است حتماً آن را با روغن چرب کنید. اما درصورتی‌که این قالب کوچک است نیازی به این اقدام نیست. همان‌طور که پیش‌ازاین گفته شد، قالب‌های سیلیکونی به‌واسطه انعطاف‌پذیری خوبی که دارند به جداشدن راحت شکلات از کف ظرف کمک می‌کنند و در این مرحله استفاده از آن‌ها آسان‌تر است. تنها باید یادآوری کرد که استفاده از این قالب‌ها در صورتی می‌تواند نتیجه خوبی به همراه داشته باشد که نوع باکیفیت آن را تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:  کاغذ خوراکی یا رایس پیپر چیست و چه کاربری در قنادی دارد؟

یک نکته طلایی برای تهیه قالب سیلیکونی

حال که می‌دانید انواع قالب شکلات کدام است؟ + نحوه استفاده آن چگونه است و همچنین بهترین نوع آن را می‌شناسید، بهتر است که در خصوص خرید آن نیز اطلاعات کافی داشته باشید. امروزه قالب‌های سیلیکونی برای امور مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرند؛ از شمع سازی و شیرینی‌پزی گرفته تا ساخت سنگ مصنوعی! دقت داشته باشید که تمامی این قالب‌ها، از مواد منحصربه‌فردی تولید می‌شوند. بدین ترتیب مهم است قالبی که تهیه می‌کنید، برای محصولات خوراکی باشد. به طور مثال  برای تهیه قالب‌های سنگ مصنوعی از موادی استفاده می‌کنند که مقاومت سیلیکون در برابر خورندگی را افزایش دهد. این مواد ممکن است که برای مصرف خوراکی مناسب نباشند.

بدین ترتیب بهتر است همواره قالب‌هایی را تهیه کنید که دقیقا برای استفاده شما تولید شده‌اند. برای تهیه قالب‌های شکلات، فروشگاه‌های لوازم قنادی بهترین گزینه هستند؛ زیرا محصولات موجود در این فروشگاه‌ها، استانداردهای لازم را داشته و باعث بروز مشکل در خوراکی‌ها نمی‌شود. فروشگاه آجیل و خشکبار توانا یکی از برترین فروشگاه‌های کشور است که علاوه بر فروش آجیل و خشکبار، در زمینه فروش لوازم و محصولات قنادی هم تجربه زیادی دارد. شما نیز می‌توانید تمامی محصولات موردنیاز خود از جمله قالب‌های شکلات را از این فروشگاه تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

24 + = 25